2015. június 2., kedd

Közvélemény kutatás - Internetes vásárlás

Sziasztok!


Mostanában picit jobban rákattantam erre a webshop témára, ez már a második cikk a héten erről, ráadásul még az e havi Web Hunting is hátra van, a linkek csak várnak a bejegyzéseben elfoglalt, jól megérdemelt jövőbeli helyükre. Viszont most nem ezért koptatom a billentyűzetet, hanem a pár hete már lezárt közvélemény kutatásomat szeretném összegezni nektek.

Kíváncsi voltam, hogy mások hogyan szoktak eljárni ilyenkor, és még ha nem is ismertem meg minden egyes mozzanatukat, körvonalakban azért eljutott hozzám valami. Vágjunk is bele:

1. Szoktál interneten vásárolni?
Igazán egyszerű kérdés, két válaszlehetőséggel. Gondolom mindenkinek egyből leesett, melyik ez a kettő. Az összesen 72 kitöltőből 49 szokta fogyasztani tárcája tartalmát az interneten is, huszonhárman pedig nem áldoznak ilyenekre vagyonukból. Nem számítottam ekkora eltérésre, hiszen több, mint háromszor annyian válaszoltak igennel, mint nemmel. Ezt főleg azért találtam furcsának, mert a kitöltők nagy része biztosan kiskorú, mégis ilyen arányban szoktak webshopokat látogatni. Úgy látszik sok az engedékeny szülő.

2. Miket szoktál rendelni?
Itt egyértelműen a ruha állt első helyen 32 szavazattal, utána a könyv, ezt a válaszlehetőséget 27 ember választotta. Volt egy egyéb lehetőség is, ide írtak póthajat(!), ékszereket, albumokat, mobilokat és telefontokokat is. A többi általam megadott válasz közül talán még a szobadekorációs elemek vezettek, a filmek és az élelmiszerek elhanyagolható mennyiséget értek el, utóbbit például csak egy személy vásárol.

3. Milyen gyakran szoktál vásárolni?

Nem voltak sokan azok, akik két-három hetente, vagy gyakrabban rendelnek, viszont pont ugyan annyian választották az évente párszor lehetőséget, mint a havonta-kéthavontát.

4. Hol szoktál vásárolni?
Rengeteg webshop létezik, ezért rengeteg különböző válasz is érkezett. Nincs (és nem is lesz) energiám/kedvem az összeset külön "analizálni", de bemásolom az összes választ ide:


5. Egszerre hány terméket vásárolsz?
Itt is a mértékletesség a jellemző, nem sokan vásárolnak öt terméknél többet, bár általában 1-2 vagy váltpzó mennyiségű tárgy kerül az online kosarakba.

6. Van egy ár limit, ami felett nem vásárolsz?
A válaszadók 75%-a egy kereten belül tartja magát, a többiek pedig "nem aggódnak az ár miatt" (Azért gondolom ők sem vásárolgatnak csak úgy 200 euróért konzervbe zárt berlini levegőt, esetleg londoni időt díszdobozban)

7. Számít, ha a postázás ingyenes?
Ez egy elég lényeges dolog, hiszen a postázás sokszor pofátlanul drága, megduplázza a termék árát. A legtöbbek csak akkor rettennek el, ha nagyon drága az adott termék kiküldési költsége, a többiek kis különbséggel az ingyenes postázást részestették előnyben.

8. Miért vásárolsz az interneten?
Ismét véleménykifejtős téma, szóval jöhet a szövegdoboz:

*Utolsó két válaszoló: Lelki társak! *

9. Van jó/rossz élményed ezzel kapcsolatban?



10. Mi a véleményed az internetes vásárlásról?


***
Mint azt előre is gondolni lehetett, nagyon megoszlanak a vélemények ezzel kapcsolatban, de ez így van rendjén, nem lehet mindenkinek ugyan az a meglátása. Véleményem szerint egy nagyon jó dolog, hiszen egyszerű és praktikus, viszont azokkal ellentétben, akik előttem válaszoltak, szerintem nem feltétlenül olcsóbb, sőt.
Nektek mi erről a véleményetek? Kommenteljetek, várom a visszajelzéseket, mert minden egyes ilyen életjel tőletek nagyon sokat jelent nekem!
(Láttátok már a Facebook oldalunkat? ITT megtalálhatjátok, és nyomhattok egy lájkot, így könnyedén értesülhettek a készülő bejegyzésekről és még sok másról!)

Lizzy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése