2015. április 12., vasárnap

Blogolás - Facebookos közvéleménykutatás

Sziasztok!

Mielőtt belecsapnék, szeretném megköszönni a négy feliratkozónknak, hogy bizalmat szavaztak nekünk! (Jó, valakinek ez nem olyan nagy szám, de nekem igenis az!) Továbbá az eddigi jelentkezőknek is, habár az egy szem ember, akit már felvettünk még nem posztolt semmit sem. :(
***
Már egy hete annak, hogy egy közvélemény kutatás keretében 77 ember kitöltött nekem egy kérdőívet a blogolási és blogolvasási szokásairól. Most a cikk második feleként szeretném bemutatni nektek az írók válaszait!
(Az olvasási szokásokról ITT olvashatsz)

1) Hány blogot üzemeltetsz egyszerre?
A válaszadók 48%-a kettő-négy bloggal foglalkozik egyszerre, négy személy (5.2%) öt, vagy ennél is több blogon aktívkodik, a többiek pedig "csak" egyet írnak. Engem megdöbbentett az, hogy négyen is ennyi bloggal foglalkoznak, én egyen alig bírom az iramot, többet elképzelni sem nagyon bírok.

2) Milyen gyakorisággal írsz újabb bejegyzéseket?
Kezdjük a legbrutálisabb emberrel, aki kitöltötte:
Az előző válasznál az öt, vagy több blogot üzemeltetők közé került, a legaktívabb blogján pedig naponta(!) kitesz egy bejegyzést! Ennél a válasznál dobtam egy hátast, pedig általában nem könnyű lenyűgözni. Ha ez az ember olvassa ezt a bejegyzést, üzenem neki, hogy respect!
Legtöbben hetente írnak új részt/bejegyzést, őket követik azok, akik változó időközönként posztolnak. Itt csak egy embernyi különbség van. Tizenhárom személy néhány(2-6) naponta
 örvendezteti követőit, öttel kevesebben másfél hetente, heten pedig kéthetente írnak valamit. (hét hét hét hét......)
Egyetlen személy pedig havonta szakít időt az írásra.

3) Milyen blogo(ka)t üzemeltetsz?
A blogregény ismét egyértelműen győzelmet aratott, a válaszadók 74%-a regényt/novellákat publikál blogján. Utánuk legtöbben egyéb válaszlehetőséget adtak meg, itt uralkodó többségben a blogmagazinok voltak(cikkes/mindenes), de akadtak olyanok, akik idézetes, vagy könyves blogot vezetnek. (A Fanfiction írókat itt nem számolom, hiszen az is blogregénynek számít, páran mégis az egyébbe írták)
Design, Ego és Beauty blogokat viszonylag kevesen vezetnek, ilyen sorrendben ezeknek a "stílusoknak" 11, 7 és 6 írója akad.

4) Mennyi ideje blogolsz?
A legtöbben 9-12 hónapja koptatják a klaviatúrát a blogvilágban, egyel kevesebben már két éve ide tartoznak. Sokan választották az egyéb lehetőséget, ide azok tartoztak, akik egy és két év között, vagy több, mint két éve írnak már blogot.
Hárman maximum egy hónapja kaptak rá ennek az ízére, kétszer ennyien pedig két-négy hónapja.

5) Miért blogolsz?
Ide szöveges válaszokat kértem, és mindegyik szerintem egy kicsit más-más oldalról bemutatja, hogy miért is jó a blogvezetés:



***
Remélem tetszett! További jó blogolást:

Lizzy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése