Sziasztok!
Ismét egy VKP poszt, ezúttal egy előzőnél valamivel egyszerűbb témában.
Előre is bocsánat a kicsit rossz formázásért, de a kedvenc kis bejegyzésíró szövegdobozom(?) egyszerűen nem volt képes engedni, hogy esztétikusan megcsináljam...
Nem kellett sokat gondolkodnom, hogy miről is írjam ezt a cikket, hiszen amikor fél éve megkaptam a "receptet", hetekig csak ezt zabáltam. Szóóval: Habcsók (ennél nincs is egyszerűbb)
Hozzávalók:
- 2 db Tojás (fehérje)
- 100g Cukor
(+ Én ételfestéket is használtam,
hogy ne legyen sima fehér)
2. Lépés
1. Lépés
Vedd elő a hozzávalókat (Ez
gondolom mindenkinek leesett)
Tedd ki egy tálba őket, és egy
botmixerrel, vagy habverővel (vagy mással) keverd addig, amíg a hab teljesen
kemény nem lesz.
3. Lépés
Egy tepsibe tegyél sütőpapírt,
majd kanállal, vagy akár milyen habformázó cuccal kb ugyan akkora púpokat(??)
formázz belőlük.
4. Lépés
A sütőt 100 fokra állítsd be, ha
azt szeretnéd, hogy a habcsókok belseje is teljesen kiszáradjon, 120 fokra, ha
belül krémesebbre szeretnéd hagyni. Egy-másfél óra alatt megsülnek. (De
kiveheted akkor, amikor neked tetszik)
És el is készültél vele. (Egy elköszönésféleséget képzeljetek ide)
nagyon szeretem a habcsókot, de nekem még sosem sikerült :( mondjuk lehet jobb is, alak kímélőbb :D a színezés meg milyen jó ötlet :)
VálaszTörlésÉn is imádom :D (Mint a visszajelzéseket) Ha egyszer sikerül, onnantól semmi sem fog megállítani, és éjjel-nappal ezt sütöd és eszed :D
Törlés